ALGEMEEN
EShop-nummer
Wachtwoord
Welcome to CAIROX BELGIUM

France Air Group rondt de overname van SIG Air Handling af

France Air groep, een ontwerper en distributeur van ventilatieproducten en -oplossingen voor binnenluchtkwaliteit en comfort, kondigt aan dat het de acquisitie van SIG Air Handling, een divisie van SIG plc, heeft voltooid.


SIG Air Handling is een Europese leider in distributie van ventilatieproducten voor tertiaire en residentiele gebouwen met een grote Europese aanwezigheid en sterke posities in Frankrijk, België, Bulgarije en Nederland. Zij is ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Roemenië, Oostenrijk en Hongarije. De France Air groep is sterk aanwezig in Frankrijk, Portugal, Slowakije en Tsjechië. Deze complementaire gebieden bieden een optimale dekking en geven de nieuwe onderneming een solide Europese basis.


Met deze overname kan de France Air groep internationaliseringsstrategie versnellen die Laurent Dolbeau de afgelopen vijf jaar heft geïmplementeerd, waardoor een Europese leider in ventilatie voor gebouwen met 1800 werknemers in 14 landen is ontstaan


In 2018 rapporteerde de divisie SIG Air Handling ongeveer 350 €M omzet, terwijl de France Air groep bijna 150 €M boekte. De nieuwe groep zal naar verwachting een gecombineerde omzet van ongeveer 500 €M behalen, waardoor de nieuwe onderneming in de top 5 van grootste spelers op de Europese ventilatiemarkt voor binnenluchtkwaliteit en comfort wordt gestuwd.


Verklaring van Laurent DOLBEAU, CEO van de France Air Groep:

Met deze acquisitie kan de groep van dimensie veranderen en een van de leiders op de Europese ventilatiemarkt worden, zonder ons bedrijfsmodel te veranderen. Het zal de groep ook in staat stellen om haar financiële onafhankelijkheid te behouden die de sleutel zijn geweest tot het succes van France Air: bestuurlijke autonomie, verantwoordingsplicht en betrokkenheid.


Verklaring van Olivier DOLBEAU, voorzitter van de France Air Groep:

Deze overname bidet de France Air groep een geweldige kans om te groeien en uit te breiden naar het internationale toneel met behoud van het aandeelhouderschap van de familie, een benadering die centraal stond in de geschiedenis die het bedrijf de afgelopen 60 jaar heeft opgebouwd.

HELPCopyrightVerkoopsvoorwaardenEthisch beleidCookiebeleidfujitsu-airco.be

Informatie aanvragen. Even geduld a.u.b...