ALGEMEEN
EShop-nummer
Wachtwoord
Welcome to CAIROX BELGIUM
CAIROX BELGIUM maakt op de website www.cairox.be gebruik van cookies en andere technieken. Wanneer je de CAIROX BELGIUM website bezoekt kunnen we informatie over je bezoek verzamelen en/of opslaan. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals een computer, tablet, smartphone of smartwatch.

The Airvance Group: one family's success story

2021-10-12

Founded in February 2020 following an acquisition between the France Air Group and the HVAC branch of the SIG Group, the Airvance Group is an expert in indoor air handling and air quality in buildings. Its CEO, Laurent Dolbeau, represents the 4th generation of this entirely family-run group.

Overlijden Roberto Di Rauso

2021-06-24

Vol ongeloof en verdriet hebben wij kennis genomen van het onverwachte overlijden van Roberto Di Rauso op 46-jarige leeftijd.


Roberto was niet alleen een gewaardeerd collega en technisch directeur bij CAIROX BELGIUM gedurende meer dan 10 jaar, hij was ook een vriend en mentor voor veel van onze collega’s. Gekend en gewaardeerd in de HVAC-sector.
Hij was onze referentie.


Zijn vriendschap, warmte en toewijding zullen wij voor altijd missen.


Onze gedachten gaan uit naar zijn partner, zoon en naaste familieleden.


Wij danken u voor uw begrip en steun in de moeilijke verwerking die de familie, vrienden en collega’s ondervinden bij dit grote verlies.


Roberto, we gaan je missen!

Algemene prijsstijging vanaf 1 april 2021

2021-03-01
Het zal ook u niet ontgaan zijn dat prijzen van grondstoffen en transport in de afgelopen periode aanzienlijk zijn gestegen. Hierdoor wordt ook CAIROX BELGIUM geconfronteerd met verhoogde productiekosten van de materialen.

Gezien deze recente wijzigingen zien wij ons genoodzaakt om een algemene prijsstijging van 3% toe te passen op alle producten die u terug vindt in onze Algemene Prijslijst/Tarif 2020/2021.
Deze algemene prijsstijging zal ingaan op 1 april 2021.

Opening afhaalfiliaal Schoten

2021-02-25
In de schaduw van de gekende Bosto-rijst torens, gelegen naast het kanaal te Schoten,
opende CAIROX BELGIUM op donderdag 25 februari 2021 met trots een 12de afhaalfiliaal.

In het industriepark 'De Metropool', Metropoolstraat 11, Unit 20, 2900 Schoten,
ontvangt Simon Breynaert (voorheen Branch Manager Aartselaar en Grobbendonk) u met open armen, en staat hij u bij met raad en daad.

In dit 1300 m2 groot filiaal, met meer dan 2000 kwaliteitsartikelen in voorraad,
kan u terecht voor onze Cairox roosters, Sufix kanalen en montagetoebehoren, ventilatoren en airconditioning!

"De keuze voor Schoten is zeer strategisch." zegt Managing Director Jan Dhaenens.
"Het filiaal is vlot bereikbaar voor klanten uit het noorden van Antwerpen. Samen met de filialen in Aartselaar en Grobbendonk, zal CAIROX BELGIUM steeds vlot bereikbaar zijn voor iedereen uit de omgeving van Antwerpen."

Openingsuren van maandag tot vrijdag van 07u30 tot 12u30 en van 13u00 tot 17u00.

Het belang van een goed ventilatiesysteem met CO2-sturing neemt nog meer dan ooit toe nu het land opnieuw in lockdown is gegaan

Gisteren ging ons land voor de tweede keer in lockdown nadat de corona cijfers de hoogte bleven ingaan. Tijdens de eerste lockdown was er onduidelijkheid over het al dan niet inzetten van ventilatie units. De voorbije maanden werd echter duidelijk dat voldoende ventileren juist wel helpt tegen het corona-virus.


CAIROX BELGIUM genomineerd als Trends Gazelle 2020

Ook dit jaar weer werd CAIROX BELGIUM genomineerd als Trends Gazelle.

Maatregelen herneming activiteiten Cairox

update COVID-19

Geachte Klant,

CAIROX BELGIUM blijft net zoals jullie het laatste nieuws betreffende het COVID-19 virus op de voet volgen en is enorm begaan met het welzijn van zijn werknemers, klanten en de algemene gezondheidstoestand van de bevolking.

Naamsverandering CAIROX BELGIUM

2020-03-23
De firmanaam SIG Air Handling verdwijnt en wordt vanaf heden vervangen door CAIROX BELGIUM nv/sa

Maatregeling ten gevolge van Corona Virus Covid-19

2020-03-13

Maatregeling ten gevolge van Corona Virus Covid-19


France Air Group rondt de overname van SIG Air Handling af

2020-02-11

France Air groep, een ontwerper en distributeur van ventilatieproducten en -oplossingen voor binnenluchtkwaliteit en comfort, kondigt aan dat het de acquisitie van SIG Air Handling, een divisie van SIG plc, heeft voltooid.

Milieuvriendelijk verwarmen en ook nog zuinig koelen? Welkom in de wondere wereld van de warmtepomp!

Warme zomers met hittegolven zullen naar alle waarschijnlijkheid een normaal fenomeen worden. Voor onze steeds beter geïsoleerde woningen heeft dat een belangrijk gevolg, want ze blijven de warmte binnen houden, zoals koffie of thee in een thermosfles warm kan blijven. Dat is nu al de realiteit bij nieuwbouw, en dat zal het worden bij bestaande woningen die ingrijpend worden nageïsoleerd. De ramen open- of de ventilatie aanzetten zal niet volstaan om de hitte buiten te krijgen, want die zit opgeslagen in de muren en vloeren. Wat wel soelaas kan bieden, is een systeem om een huis structureel te koelen. Een warmtepomp is daarvoor verrassend genoeg misschien wel de verstandigste keuze, stelt het consortium InfoWarmtePomp.be, een initiatief van de belangrijkste Belgische producenten en verdelers van warmtepompen.

Op 7 oktober 2019 werd het langverwachte akkoord afgerond betreffende de overname van de SIG Air Handling divisie door France Air.

2019-10-07

Op 7 oktober 2019 werd het langverwachte akkoord afgerond betreffende de overname van de SIG Air Handling divisie door France Air.


France Air is reeds 60 jaar actief in de sector van ventilatie. Ze ontwerpen en verdelen ventilatieproducten en -oplossingen voor een betere kwaliteit van de binnenlucht. Hun geografische aanwezigheid, in de wereld van de HVAC, is zeer complementair met die van SIG Air Handling, met uitzondering van overlap in Frankrijk en Roemenië.


SIG Air Handling is een Europese marktleider in de verdeling van ventilatieproducten en totaaloplossingen voor tertiaire gebouwen en de markt van de huisvesting met een brede Europese dekking en erkende vestigingen in Frankrijk, België, Nederland, Centraal Europa (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), Oost-Europa (Bulgarije, Hongarije, Roemenië) en het Verenigd Koninkrijk. SIG Air Handling verdeelt voornamelijk de commerciële merken Cairox in Europa, Ouest lsol & Ventil, Saftair en Sebemex in Frankrijk, BHL in Duitsland, Barcol-Air in Nederland, Profant in Oostenrijk, SK Sales in het Verenigd Koninkrijk en Multijoint in Zwitserland.


De daadwerkelijke voltooiing van de transactie blijft onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten van Europa. De overname zal worden afgerond in de loop van het eerste kwartaal van 2020.

Prijslijst 2019-2020

2019-10-01
Op 1 oktober is onze nieuwe prijslijst 2019-2020 in voege gegaan. Wie hem nog niet ontvangen heeft kan deze aanvragen of digitaal downloaden via deze link.

Verkoop van warmtepompen stijgt met meer dan 20%

2019-06-18

Warmtepompen zetten de gratis energie die in de grond, het water of de lucht is opgeslagen om in warmte voor de verwarming en het sanitair warm water van onze gebouwen. Ze zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van grote én kleine projecten. Het is dan ook een beetje verwonderlijk dat het marktaandeel nog steeds vrij bescheiden is. Vorig jaar steeg de verkoop wel met meer dan 20% en werden er voor het eerst meer dan 78.000 stuks grond-water, water-water, lucht-water en lucht-luchtwarmtepompen én warmtepompboilers verkocht. Het consortium InfoWarmtePomp.be, een initiatief van de belangrijkste Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, toont zich daarover zeer tevreden, maar is zeker niet euforisch. Daarvoor zouden er jaarlijks nog vele (tien)duizenden warmtepompinstallaties méér moeten geplaatst worden.

WTW-unit Brink Flair nu ook beschikbaar uit voorraad voor debieten tot 400 m³/h

2019-03-13
Met de Flair heeft Brink een nieuwe standaard neergezet voor woningventilatie met warmteterugwinning. Het resultaat van meer dan 35 jaar ervaring op vlak van ventilatie levert een integraal verbeterd aerodynamisch en gebruiksvriendelijk ontwerp op.

Dankzij de optimale balans tussen thermisch rendement en energieverbruik is dit de energiezuinigste warmteterugwinningsunit op de markt. Standaard is het toestel voorzien van een gebruiksvriendelijke TFT touchscreen bediening en voldoet het aan de strengste geluidsnormen.

Brink Flair 325 en 400 zijn getest volgens NBN EN308 en opgenomen in de EPB-databank.

Voor meer informatie over het toestel: klik hier

SIG Air Handling opent nieuw afhaalfiliaal in Zaventem

2018-12-20
Op 14 januari 2019 opent SIG Air Handling een afhaalfiliaal in de Maalbeekweg 15 (Unit 13) te Zaventem op slechts 500 m van het hoofdkantoor in de Hoogstraat. Dankzij dit nieuwe filiaal, waar ook self-service mogelijk zal zijn, zullen onze klanten nog sneller geholpen worden.

Algemene prijsstijging +3% vanaf 1 maart 2019

2018-12-18
Omwille van recente prijsstijgingen bij onze leveranciers ziet SIG Air Handling zich genoodzaakt om alle prijzen met 3% te verhogen. Deze algemene prijsverhoging zal ingaan op 1 maart 2019.

Deze prijsstijging is niet van toepassing op producten van het merk Fujitsu. Zoals eerder aangekondigd, zullen de prijzen van deze producten reeds met 3% stijgen vanaf 1 januari 2019.

Prijsstijging Fujitsu +3% vanaf 1 januari 2019

2018-10-24
Omwille van recente prijsstijgingen bij onze leverancier zien wij ons genoodzaakt om de prijzen van onze Fujitsu producten met 3% te verhogen. Deze prijsstijging zal enkel van toepassing zijn op het gamma producten van het merk Fujitsu en zal ingaan op 1 januari 2019.

Voor verdere vragen hieromtrent kan u steeds onze medewerkers contacteren.

Winnaars klantentevredenheidsenquête 2018

2018-09-24
De winnaars van onze jaarlijkse tevredenheidsenquête zijn bekend: proficiat Youssef Fellali van E.S. Technik & Jelle Demuynck van Vermaelen & Demuynck. Jullie winnen een Indoor & Outdoor Air Quality Monitor. Bedankt aan iedereen die onze enquête invulde: jullie mening is voor ons van groot belang!

Ons filiaal te Charleroi verhuist naar een nieuwe locatie

2018-07-13
Na de verhuis van ons filiaal in Luik zijn wij verheugd u te kunnen mededelen dat ook ons filiaal te Charleroi verhuist naar een andere locatie. We verlaten het huidige pand in Rue de Courcelles en verhuizen naar Avenue Jean Mermoz in Gosselies. Vanwege de verhuis zal ons filiaal in Charleroi dus tijdelijk gesloten zijn van maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli 2018.

Op maandag 23 juli heten wij iedereen welkom voor de heropening van het filiaal dat gevierd wordt met een heerlijk ontbijt! Daarnaast kan je uiteraard ook het nieuwe filiaal bezichtigen. Ondanks de verhuis blijft het telefoonnummer van het filiaal hetzelfde: +32 (0)71 35 13 55.

Ons filiaal te Luik verhuist naar een nieuwe locatie

2018-04-26
Na 6 jaar barst ons filiaal te Luik uit zijn voegen. Daarom verlaten wij het huidige gebouw in de regio Bressoux en verhuizen we naar het industrieterrein Bonne Fortune te Grâce-Hollogne, dat vlot te bereiken is via de E25 (afrit 31a). Wegens verhuis zal het filiaal tijdelijk gesloten zijn van maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei 2018. Op maandag 7 mei is iedereen welkom tijdens de heropening, waar je naast het nieuwe filiaal bezichtigen ook kan genieten van een heerlijk ontbijt. Het telefoonnummer van het filiaal te Luik blijft hetzelfde: 04/344 03 58.

SIG Air Handling Belgium verlengt de garantieperiode van CAIROX-producten naar 3 jaar

Vanaf 1 januari 2018 verlengt SIG Air Handling Belgium de garantieperiode van alle producten met het CAIROX-label van 2 naar 3 jaar om de hoogstaande kwaliteit van het uitgebreide gamma aan CAIROX-producten te bekrachtigen.

Eind 2016, lanceerde SIG Air Handling een reeks HVAC producten onder de Europese merknaam CAIROX, waaronder luchtroosters die geproduceerd en getest werden volgens de aerodynamische normen (EN12238, EN 12239) en de geluidsnormen (ISO7730, ISO3741, ISO5135), ventilatoren en luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning die getest werden volgens de EPB wetgeving en gecertificeerd volgens NBN EN 308. In 2017 werd hier nog de reeks kwaliteitsvolle luchtgordijnen van SOLANO aan toegevoegd.

Alle producten met het CAIROX-label worden geproduceerd volgens de hoogste Europese kwaliteitsnormen. Om die hoogstaande kwaliteit te onderstrepen, verlengt SIG Air Handling Belgium de garantieperiode voor alle producten met het CAIROX-label van 2 naar 3 jaar.

CAIROX biedt een volledige reeks producten en oplossingen in diverse residentiële en niet-residentiële toepassingen. Het label is een samentrekking van de woorden “care”, “air” en “oxygen”, die onze missie beschrijven: een gezond binnenklimaat toegankelijk maken voor iedereen.

De verlengde garantieperiode is geldig op alle producten van het merk CAIROX mits het naleven van onze garantievoorwaarden.

Fujitsu warmtepompen nu beschikbaar in BIM-bibliotheek

2018-01-23
Diverse kanaalmodellen, cassettemodellen en buitenunits van Fujitsu zijn nu beschikbaar voor download in .rfa- en .dwg-formaat, voor gebruik in zowel Revit- als AutoCAD-projecten. Download ze hier.

Deze toestellen worden in België exclusief verdeeld door SIG Air Handling aan koeltechnisch gecertificeerde installateurs.

Waarom SIG Air Handling warmtepompen enkel verkoopt aan koeltechnisch gecertificeerde bedrijven

2017-11-24

Als exclusief verdeler van warmtepompen van het merk Fujitsu op de Belgische markt besliste SIG Air Handling enkele maanden geleden om niet langer warmtepompen te verkopen aan bedrijven zonder koeltechnisch certificaat. Dankzij deze maatregel garandeert SIG Air Handling de kwaliteit van de installatie voor de eindconsument.


Milieuwetgeving

In airco- en warmtepompsystemen worden vaak ozonafbrekende gassen - ook wel F-gassen genoemd - gebruikt als koelmiddel. Omdat deze gassen een negatieve impact hebben op het milieu en klimaat, trachten overheden de uitstoot van deze gassen in te perken. Zo werd er in 2009 reeds een certificeringsplicht ingevoerd voor bedrijven en technici die werkzaamheden uitvoeren aan koelinstallaties. De meeste bedrijven actief in de koeltechnische sector hebben deze maatregel omarmd en zowel hun technici als de firma behaalden reeds een koeltechnisch certificaat.


Om een positief signaal te geven aan al haar klanten die deze wetgeving hebben opgevolgd en om deze overheidsmaatregel kracht bij te zetten nam SIG Air Handling in maart 2017 resoluut de beslissing om geen warmtepompen meer te verkopen aan bedrijven die zich niet lieten certificeren in één van de drie Belgische gewesten. “Als voorloper op vele vlakken in de Belgische HVAC-sector konden wij ook op dit gebied niet achterblijven. En op deze manier tonen wij onze appreciatie aan de installateur die de inspanningen en investeringen doet om zijn certificaat te behalen”, zegt Product Manager Fujitsu Filip Colman.


Kwaliteitsgarantie

Na het integreren van alle gegevens die via de overheid beschikbaar zijn over koeltechnische bedrijven in onze klantendatabase, ging de maatregel in maart 2017 officieel van kracht. Dankzij deze beslissing worden alle Fujitsu warmtepompen geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur en wordt zo de kwaliteit van de installatie gegarandeerd. In combinatie met de productkwaliteit onderbouwt deze beslissing de 5 jaar omnium garantie (werkuren en wisselstukken) die SIG Air Handling biedt op producten van Fujitsu mits een jaarlijks onderhoud op de installatie en waarmee de eindgebruiker gebaat is.


De reacties van onze klanten op deze maatregel zijn positief. “Het is meer dan logisch dat zowel eindklanten als leveranciers/fabrikanten enkel willen samenwerken met bedrijven die koeltechnisch gecertificeerd zijn. Op die manier is ook de leverancier/fabrikant er zeker van dat zijn materiaal op de correcte manier wordt geplaatst en zijn merk niet onterecht in een slecht daglicht komt te staan door een gebrekkig uitgevoerde installatie. Vandaar dat wij ervoor kiezen enkel samen te werken met leveranciers die de kaart van de koeltechnisch gecertificeerde installateurs trekken en niet leveren aan niet-gecertificeerde bedrijven. Het is een goede zaak dat SIG Air Handling deze weg kiest, zowel voor ons als voor henzelf”, zegt Tom Walraet, zaakvoerder van Altemp nv.


Voor meer informatie over koeltechnische certificering:

CAIROX drukt energieverbruik met nieuwe reeks luchtgordijnen

2017-09-27
De internationale HVAC-expert SIG Air Handling heeft zijn CAIROX-gamma uitgebreid met maar liefst vier nieuwe luchtgordijnen. De ‘Solano Air Curtains’ zijn ontwikkeld om het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur op te vangen en zo energie te besparen. De luchtsystemen worden vooral gebruikt in sporthallen, winkels, winkelcentra en in horecazaken.

CAIROX is een productlabel van SIG Air Handling met systemen voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding. De merknaam is een samentrekking van ‘care’ (zorg), ‘air’ (lucht) en ‘oxygen’ (zuurstof). Daarin weerklinkt ook meteen de missie van de internationale HVAC-speler: een gezond binnenklimaat toegankelijk maken voor iedereen.

Met de Solano Air Curtains zet het bedrijf in op een optimale temperatuurbeheersing en energiebesparing. De luchtgordijnen worden geïnstalleerd aan buitendeuren om de warmte binnen te houden en de kilte buiten (en vice versa): door een continue luchtstroming wordt temperatuurverlies verhinderd en blijft de binnentemperatuur constant. Zo moeten verwarmingssystemen minder snel worden ingeschakeld en wordt ook de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt.

De luchtgordijnen zijn beschikbaar in verschillende types voor uiteenlopende toepassingen: met een strak design, handige installatiehaken, een afstandsbediening of in een industriële uitvoering voor grote, veelbezochte ruimtes zoals warenhuizen. De systemen kunnen ook optisch weggewerkt worden met een vals plafond.

Eind augustus stond CAIROX in de kijker als sportsponsor voor het Belgische herenvolleybalteam ‘Red Dragons’ tijdens het Europese Kampioenschap in Polen (vierde plaats). Om zijn missie kracht bij te zetten, steunt SIG Air Handling sportinitiatieven en de gelijkgestemde organisaties EVIA – de Europese vereniging van de ventilatie-industrie – en EFA, de Europese federatie van patiënten die lijden aan longziekten of allergieën.

Winnaars tevredenheidsenquête 2017

2017-09-26
Naar jaarlijkse gewoonte loten wij op ons personeelsfeest in september de winnaars van de tevredenheidsenquête. Michiel Mampaey van Arcade Groep & Joeri Vandormael van Jodi nv zijn de gelukkige winnaars van een Apple iPad!
Bedankt aan iedereen die onze enquête invulde: jullie mening is voor ons van groot belang!

CAIROX steunt indoor sport en indoor air quality

2017-08-28
Van 25 augustus t.e.m. 3 september speelt de Belgische nationale mannenvolleybalploeg (Red Dragons) tegen Frankrijk, Turkije en Nederland op het EK 2017 in Polen. SIG Air Handling – expert in totaaloplossingen voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding – sponsort dit indoor volleybalteam met haar eigen productlabel CAIROX. Zo wil het bedrijf de aandacht vestigen op het belang van luchtkwaliteit in binnenruimtes zoals sporthallen, bedrijven en meer.

Gezonde lucht in sporthallen en andere binnenruimtes
“Via de partnership tussen CAIROX en het nationale herenteam volleybal, de Red Dragons, lanceren we op een dynamische manier ons Europees merk met een hoge return on investment. De visibiliteit en mediawaarde die we creëren via deze sport kent een positieve impact op onze bekendheid als total solution-partner en specialist in de ventilatiewereld”, vertelt Bert Van Buggenhout, Marketing Manager bij SIG Air Handling International.

Onder het motto ‘Improving air because we care’ streeft SIG Air Handling naar gezondere binnenlucht voor iedereen: in huis, op het werk of tijdens het sporten – een perfecte match met indoor volleybal dus. Daarnaast delen de Red Dragons en SIG Air Handling dezelfde waarden en energie, want beide topspelers combineren passie, strategie en tactiek met kracht, talent en techniek. Dat doet SIG Air Handling op drie terreinen – distributie, projecten en services – waarmee het bedrijf een grote meerwaarde biedt aan haar klanten.

Producten en richtlijnen voor betere Indoor Air Quality
SIG Air Handling ontwikkelt producten en systemen voor air improvement, air movement en air diffusion. Met meer dan honderd filialen in Europa ondersteunt deze HVAC-expert (Heating, Ventilation & Air Conditioning) haar klanten en partners met professioneel advies, gespecialiseerde systemen en totaaloplossingen in verwarming, ventilatie en airconditioning. Sinds 2016 ontwikkelt en verdeelt het bedrijf ook producten onder haar eigen CAIROX-label – om haar dienstverlening en positie op de Europese markt verder te versterken.

Ook op het vlak van maatschappelijk en sociaal engagement draagt SIG Air Handling haar steentje bij. Dat doet het bedrijf onder meer in samenwerking met de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patient’s Associations (EFA). Samen streven ze naar betere Europese normen en maatregelen voor Indoor Air Quality en gezondere binnenlucht voor iedereen – in het bijzonder voor mensen met allergieën, astma en chronische longziektes. Daarnaast is deze maatschappelijk verantwoorde onderneming ook actief in verschillende werkgroepen van de European Ventilation Industry Association (EVIA).

Meer dan geslaagde ISH beurs te Frankfurt voor SIG Air Handling

2017-03-30
ISH Frankfurt, ’s werelds grootste HVAC-beurs (Heating, Ventilation & Air Conditioning), kreeg van 14 tot 18 maart ruim 200.000 bezoekers over de vloer. SIG Air Handling maakte van de gelegenheid gebruik om het eigen productlabel CAIROX te promoten, samen met de baseline en tegelijk de ondersteunde visie van het bedrijf ’Improving air because we care’.

Indrukwekkende demonstraties
Naast de gesmaakte presentatie van de verschillende diensten die SIG Air Handling als total solutions partner aanbiedt, was het schaalmodel van een parkeergarageventilatie dé publiekstrekker. Op schaal werd live gedemonstreerd hoe een ondergrondse parkingbrand evolueert, terwijl het ventilatiesysteem bijdraagt aan een veilige evacuatie. Een must-see voor elke bezoeker.

Positieve reacties
Kunstenaar Jean-Luc Moerman pimpte voor de gelegenheid de SIG Air Handling-producten met unieke tattoo-achtige decoraties, wat op veel positieve feedback kon rekenen. Het avondevent op donderdag trok ruim 250 klanten, partners, relaties en leveranciers. SIG Air Handling mag van een uiterst succesvolle beurs spreken.

Tevreden over ISH
“Deze HVAC-beurs met internationale uitstraling op wereldniveau heeft bezoekers met een interessant profiel die reële bouwprojecten op korte en lange termijn realiseren. SIG Air Handling is zeer tevreden over de organisatie van de ISH-beurs en we zullen onze deelname in 2019 zeker op korte termijn bevestigen”, zegt Bert Van Buggenhout, Marketing Manager van SIG Air Handling.

Overname Thermocold door wereldspeler Ingersoll Rand

2017-03-08
Als officiële verdeler van chillers en warmtepompen van het merk Thermocold kondigt SIG Air Handling de overname van Thermocold door de internationale groep Ingersoll Rand aan. Dankzij deze overname is de toekomst en de kwaliteit van het merk Thermocold verzekerd.

Ingersoll Rand omvat diverse merken voor commerciële, industriële en residentiële toepassingen in verschillende sectoren, waaronder HVAC, transport en de voedingsindustrie.

Reeds jarenlang biedt Thermocold haar klanten innovatieve oplossingen op het gebied van HVAC. Dankzij deze overname zullen zij beter kunnen inspelen op de vele opportuniteiten op de Europese markt en zetten zij de volgende stap in het versterken van hun merk. Ook zullen zij hun producten en technologieën internationaal verder kunnen uitbreiden.

Eén van Thermocolds meest efficiënte oplossingen is het innovatieve meerpijpssysteem voor gelijktijdig koelen en verwarmen met hoge efficiëntie. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijk lager energieverbruik, het verminderen van installatiekosten en is plaatsbesparend. Bovendien helpt het meerpijpssysteem de ecologische voetafdruk te verlagen.

“Met de steun en investeringen van Ingersoll Rand, kan Thermocold zowel nieuwe als bestaande klanten betere oplossingen bieden”, zegt Giovanni Renna, CEO van Thermocold.

Modulaire lucht­behandelings­groepen SmartAir worden AmberAir

2017-03-06
Salda investeerde 25 jaar in onderzoek, productie en personeel om hun eigen ‘juweel’, de AmberAir, te ontwerpen en produceren. Nu lanceert Salda deze nieuwe reeks luchtbehandelingsunits voor niet-residentiële toepassingen. Als bekroning voor het jarenlange werk mag Salda één van de Amber-units aankondigen als ’s werelds eerste Eurovent gecertificeerde hygiënische luchtbehandelingsgroep.

In de ontwikkelingsfase van de AmberAir-reeks hield Salda rekening met diverse criteria. Zo speelde naast exclusiviteit en kwaliteit ook innovatie een belangrijke rol in het ontwerp van deze lucht­behandelings­groepen, waardoor Salda deze units nu aanbiedt met de nieuwste onderdelen (ventilatoren, warmtewisselaars,…). Zo kan u een warmtewiel met warmtepomp kiezen als onderdeel van uw unit, die 4 verschillende functies combineert, nl. verwarming, koeling, warmteterugwinning en controle.

Dankzij het modulaire systeem van de AmberAir-reeks kunnen de lucht­behandelings­groepen samengesteld worden volgens de behoeften van de klant en bieden ze dus een op maat gemaakte oplossing voor elk project. De modulaire units hebben een bereik tussen 1.000 en 120.000 m³/h en zijn getest in alle weersomstandigheden tussen -40°C en 40°C. Er zijn 5 types warmteterugwinningssystemen beschikbaar (tegenstroom, kruisstroom, warmtewiel, glycolbatterijen en warmtewiel met warmtepomp) en de onderdelen kunnen op 3 verschillende manieren gemonteerd worden (verticaal, horizontaal en aan het plafond).

De eerste Eurovent gecertificeerde hygiënische luchtbehandelingsunit in de wereld
Met deze hygiënische unit komt Salda tegemoet aan de behoefte naar schone en gezonde lucht in ziekenhuizen en andere openbare gebouwen. Ze is ontwikkeld, getest en goedgekeurd volgens de nieuwe Eurovent Certita Certification-norm voor Hygiënische Luchtbehandelingsgroepen. De betrouwbaarheid en bruikbaarheid van de toestellen zijn veel hoger dan de VDI 6022 standaard vereist. Maar wat maakt deze unit een hygiënische unit?
  • Onderhoudsvriendelijk: snel te bereiken of makkelijk verwijderbare onderdelen vergemakkelijken reiniging en desinfectie
   • Gladde inwendige oppervlakken voorkomen de ophoping van stof of vuil
   • Zeer eenvoudige toegang tot de componenten van de unit
   • Enkel gebruik van direct aangedreven ventilatoren voor beter onderhoud
  • Antibacterieel: alle niet-metalen onderdelen in het toestel (afdichtingen, filters) zijn getest volgens EN ISO 846 en hebben bewezen onmogelijk te zijn voor groei van bacteriën
  • Corrosiewerend: alle metalen onderdelen bezitten corrosieklasse C3 (zeer resistent tegen veel gebruikte reinigings- en desinfectiemiddelen) en de lekbakken zijn gemaakt van roestvrij staal

Salda kiest voor deze reeks lucht­behandelings­groepen niet langer de naam SmartAir, maar AmberAir, genoemd naar het ambergesteente (barnsteen), een fossiele hars die na miljoenen jaren versteende tot een goudkleurige steen en nu door ervaren ambachtslieden in Litouwen bewerkt wordt tot populaire souvenirs (zoals juwelen). Met deze verwijzing kondigt Salda hun ‘juweel in air handling’ aan.

Voor meer informatie over deze toestellen of voor een op maat gemaakte selectie voor uw project, contacteer onze Dienst Engineering (engineering@sigairhandling.be of 02/711 94 43).

Algemene prijsverhoging 2% ​vanaf 1 maart 2017

2017-03-01
Het zal ook u niet ontgaan zijn dat prijzen van grondstoffen en transport in de afgelopen periode aanzienlijk zijn gestegen. Hierdoor wordt ook SIG Air Handling geconfronteerd met verhoogde productiekosten van de materialen.

Gezien deze recente wijzigingen zien wij ons genoodzaakt om alle prijzen met 2% te verhogen. Deze algemene prijsverhoging zal ingaan op 1 maart 2017.

Voor verdere vragen omtrent deze prijsverhoging kan u steeds onze medewerkers contacteren.

SIG Air Handling opent 5de nachtkluis in Oostende

2017-02-01
Sinds kort is er ook een nachtkluis beschikbaar in ons filiaal in Oostende. Dit is - na Anderlecht, Aartselaar, Grobbendonk & Roeselare - de 5de nachtkluis die SIG Air Handling ter beschikking stelt voor afhalingen buiten de openingsuren. Voor meer informatie over het gebruik van de nachtkluis of voor het aanvragen van een code, aarzel niet de Branch Manager van het filiaal te contacteren.
Bovendien ontving SIG Air Handling Belgium voor de implementatie van deze nachtkluizen in onze filialen de SIG gold award voor innovation, die Group Managing Director Air Handling Lex Hemels kwam overhandigen aan onze Managing Director Jan Dhaenens.

SIG Air Handling breidt verder uit in Duitsland

2017-01-01
Na een reeks overnames in verschillende Europese landen zet SIG Air Handling haar zinnen op de Duitstalige markt. Eerder dit jaar was er de acquisitie van Profant Luft-Technik HandelsgmbH in Oostenrijk en nu treedt ook BLH uit Trier toe tot deze groep van ventilatiespecialisten.

Over BLH
BLH (Bauelemente für Lüftungstechnik Hennen GmbH) is een vooraanstaande fabrikant en distributeur van ventilatiekanalen en speciale componenten met zo’n 90 personeelsleden. Het bedrijf is vooral actief in Duitsland en de BeLux waar het werkt voor industriële klanten die hoge technische eisen stellen. In haar indrukwekkende portfolio vind je projecten terug als het NATO hoofdkwartier in Brussel, The Squaire vlakbij de luchthaven van Frankfurt en het hoofdgebouw van de Europese Centrale Bank – ook in Frankfurt.

SIG Air Handling gaat voortdurend op zoek naar partners die een aanvulling bieden op reeds bestaande producten en diensten. “Wij willen ons verder profileren als dé leverancier van totaaloplossingen voor de professionele HVAC-markt in Europa”, zegt Lex Hemels, Managing Director van SIG Air Handling. “Hiervoor heb je gespecialiseerde partners nodig maar ook een sterke geografische spreiding en Duitsland is daarbij cruciaal.”

Bij dergelijke acquisities spelen ook nog andere factoren een rol. Zo is het belangrijk dat elke partner dezelfde waarden hanteert en het maatschappelijk engagement van SIG Air Handling onderschrijft. Als groep streven we naar een gezonde, veilige en energie-efficiënte woon-werkomgeving voor iedereen en dat bereik je enkel als alle neuzen in dezelfde richting wijzen.

Met de overname van BLH onderstreept SIG Air Handling haar ambitieuze groeiplannen en bouwt de groep verder aan een eenduidige positionering als partner in distributie, projecten en ondersteunende diensten.

SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise

2016-10-04
Wat in 2001 startte als Ouest Ventil in Frankrijk, groeide vandaag uit tot SIG Air Handling met meer dan honderd filialen in heel Europa. Deze expert in verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC: Heating, Ventilation & Air Conditioning) ondersteunt klanten en partners met professioneel advies en gespecialiseerde systemen. Sinds kort ontwikkelt en verdeelt SIG Air Handling ook producten onder haar eigen CAIROX-label. Daarnaast ijvert deze maatschappelijk verantwoorde onderneming voor gezonde binnenlucht in samenwerking met Europese organisaties als EVIA en EFA.

SIG Air Handling ontwikkelt zich als toonaangevende speler op de Europese markt van producten en systemen voor Heating, Ventilation & Air Conditioning (HVAC). Afgelopen jaar nam de onderneming drie HVAC-bedrijven over: HC Groep (in Nederland en Groot-Brittannië), Interland Techniek (in Nederland) en Profant Lufttechnik HandelsgmbH (in Oostenrijk). Sinds 17 augustus 2016 versterkt ook BLH GmbH (Duitsland) de groep – er is trouwens ambitie om verder uit te breiden op de Duitse markt. SIG Air Handling rekent intussen op meer dan honderd distributiepunten in Europa. Een sterk netwerk dus, wat betekent dat klanten snel de juiste producten en advies krijgen.

Gezonde binnenlucht voor iedereen
Onder het motto ‘Improving air because we care’ streeft SIG Air Handling naar energie-efficiënte totaaloplossingen en betere luchtkwaliteit in binnenruimtes. Samen met architecten, studiebureaus en projectontwikkelaars doktert SIG Air Handling ventilatiesystemen uit die ervoor zorgen dat mensen gezonde binnenlucht ademen op hun werk, in huis en tijdens hun vrije tijd. De betrokken experts focussen hierbij op drie domeinen: air improvement, air movement en air diffusion. Naast vakspecifiek advies en partnerships voor totaalprojecten, kloppen klanten ook aan bij SIG Air Handling voor het brede en unieke aanbod dat meer dan 15.000 producten telt. Dit uitgebreide assortiment is beschikbaar via onze distributie-outlets of te bestellen via een klantgerichte webshop.

Een eigen merk én sociaal geëngageerd werk
Deze Europese onderneming blijft evolueren: van gespecialiseerde service en projectoplossingen tot productie- en assemblagefaciliteiten en sinds kort een eigen merk – CAIROX. Dit betekent dat SIG Air Handling producten voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding ontwikkelt en verdeelt onder sterke eigen labels en zo haar dienstverlening en positie op de Europese markt verder versterkt.

Ook op het vlak van maatschappelijk en sociaal engagement draagt SIG Air Handling haar steentje bij. Het bedrijf is actief in verschillende werkgroepen van EVIA, de European Ventilation Industry Association, en streeft daarbij naar betere Europese normen voor Indoor Air Quality. Daartoe werkt het eveneens samen met EFA, de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations. De onderneming wil op die manier de binnenluchtproblematiek belichten en Europa zuurstof geven om gepaste maatregelen te nemen. Want iedereen heeft recht op en baat bij gezonde binnenlucht.

Winnaars tevredenheidsenquête 2016

2016-09-27
Afgelopen maanden konden jullie een tevredenheidsenquête invullen op onze website en in onze filialen. Bedankt aan iedereen die deze enquête heeft ingevuld, want dankzij jullie feedback kunnen wij telkens weer verbeteringen aanbrengen aan de werking van ons bedrijf.

Onder de deelnemers werden 2 iPads verloot. Ter gelegenheid van ons jaarlijks personeelsfeest mocht een onschuldige hand 2 winnaars selecteren. En dat zijn Tim Nijs van Tim Works en Mohammad Ben Mahjoub van AIRCOOLING geworden. Proficiat!

SIG Air Handling is exclusief verdeler van Thermocold chillers & warmtepompen op Belgische markt

2016-09-14
Het verbeteren van de technologie op vlak van HVAC is een continu proces dat onderhevig is aan steeds hogere eisen. Om een volledig up-to-date gamma aan chillers en warmtepompen te kunnen aanbieden, heeft SIG Air Handling gekozen voor een exclusieve samenwerking met Thermocold. Hun toestellen zijn het resultaat van jarenlange expertise en ervaring.

Het gamma van Thermocold is een zeer brede reeks toestellen voor zowel residentiële & licht commerciële toepassingen (vermogen van 4 tot 40 kW) als zwaar commerciële & industriële toepassingen (vermogen van 41 tot 1800 kW). Het gamma kan opgesplitst worden in drie systemen, namelijk hydronische systemen, verwarmingssystemen en meerpijpssystemen.

Voor de hydronische systemen is er een brede waaier aan zeer efficiënte lucht/water- en water/water-toestellen met milieuvriendelijk koelmiddel en inverteroplossingen. Deze toestellen zijn beschikbaar in condensorloze units met enkel koeling en condensorunits met koeling of warmtepomp. Populair toestel in deze reeks hydronische systemen is de lucht/water chiller en warmtepomp MEX PROZONE, geschikt voor een klein vermogen en voorzien van scrollcompressoren en een axiale ventilator. Van dit toestel is ook een Inverter-versie beschikbaar, de MEX PROZONE VS. Voor zwaardere toepassingen tot 354 kW in verwarming is er DOMINO. Dit toestel kan ook in cascade modulair opgesteld worden (tot 12 toestellen).

De verwarmingssystemen zijn multifunctionele systemen die ontwikkeld zijn om te beantwoorden aan de behoeften voor verwarming, koeling en sanitair warm water voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Voor deze toepassingen is de energie-efficiënte unit DOMINO EXR een uitstekende lucht/water warmtepomp die zeer hoge watertemperaturen tot 65°C kan bereiken, en zelfs 55°C bij zeer lagere buitentemperaturen tot -20°C.

Het gamma meerpijpssystemen (zowel 4-pijps als 6-pijps) kan gedurende het hele jaar gelijktijdig verwarmen en koelen. Ideaal voor o.a. bureelgebouwen, ziekenhuizen en serviceflats met kantoren en/of kamers aan de verschillende zijden van het gebouw.

De lucht/water en water/water chillers en warmtepompen van Thermocold zijn EUROVENT gecertificeerd, hetgeen garant staat voor integriteit en nauwkeurigheid van de prestatievereisten van de producten.

Een hoog opgeleid team van Product Engineers en Service Engineers staat te uwer beschikking bij SIG Air Handling voor al uw vragen, selecties en service (opstart, dienst-na-verkoop). Met Thermocold hebben we een gepaste oplossing voor al uw vragen en/of projecten. Voor al uw selecties en prijsaanvragen kan u steeds onze dienst engineering contacteren (engineering@sigairhandling.be).

Bekijk onze nieuwe prijslijst 2016/2017 nu reeds online!

2016-08-16
Hier vindt u de link naar onze nieuwe prijslijst 2016/2017 in PDF-formaat, die zal ingaan op 1 oktober 2016. Deze prijslijst is een handig document waarin u in amper 3 klikken elk product kan terugvinden. Ook kan u hier deze prijslijst in Excel-formaat vinden, zodat u deze makkelijk in uw eigen ERP-systeem kan uploaden. ​​

Aangezien SIG Air Handling enkel verkoopt aan installateurs werd deze prijslijst op onze website in een beveiligde zone geplaatst. U dient dus eerst in te loggen in onze e-shop voordat deze prijslijst zichtbaar is voor u. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een persoonlijke login, dan kan u deze eenvoudigweg aanvragen via het invulscherm.

Uiteraard stellen wij ook een gedrukte versie van onze prijslijst ter beschikking. Deze zal in de loop van de maand september bezorgd worden.

SIG Air Handling steunt EFA om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren

2016-09-09
Op 30 mei 2016 tekende SIG Air Handling International bv een contract met de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations (EFA). Deze Europese leverancier van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningproducten is nu financierend partner van EFA en steunt de organisatie in het streven naar betere normen voor Indoor Air Quality en gezondere binnenlucht voor iedereen – in het bijzonder voor mensen met allergieën, astma en chronische longziektes.

Elk jaar sterven twee miljoen gezonde mensen in de Europese Unie als gevolg van slechte luchtkwaliteit. Buiten de grote steden blijkt binnenlucht twee tot vijftig keer vervuilder dan buitenlucht. Zo tonen studies bijvoorbeeld aan dat 64 miljoen studenten en 4,5 miljoen onderwijzers in Europa bijna dagelijks ongezonde binnenlucht inademen. Een mogelijke reden hiervoor is een gebrek aan of een slecht onderhouden ventilatiesysteem.

De Europese Unie zou een nieuwe wetgeving moeten goedkeuren inzake Indoor Air Quality” – EFA

EFA maakt zich sterk voor een gezondere binnenlucht voor iedereen, in het bijzonder voor patiënten met allergieën en chronische ademhalingsaandoeningen. "De Europese Unie moet nieuwe maatregelen nemen voor Indoor Air Quality. Wij roepen op tot strengere normen voor luchtkwaliteit om de schadelijke gevolgen van slechte lucht voor onze gezondheid te voorkomen”, zegt Isabel Proaño, Communications Manager van EFA.

SIG Air Handling zet graag haar schouders onder dit initiatief. De onderneming wil op die manier de binnenluchtproblematiek belichten en Europa zuurstof geven om gepaste maatregelen te nemen, want iedereen heeft recht op en baat bij gezonde binnenlucht. Die boodschap vertaalt zich dan ook in de slagzin van SIG Air Handling: “Improving air because we care.”

De komende jaren wil SIG Air Handling met de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patient’s Associations samenwerken en oplossingen bieden om de algemene binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

Over EFA
De European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations is een onafhankelijke non-profitorganisatie van 41 allergie-, astma- en COPD-patiëntenorganisaties in 25 Europese landen, met kantoren in Brussel. De visie van EFA is dat Europese patiënten met allergie, astma en COPD (chronische obstructieve longaandoeningen) een normaal leven kunnen leiden en recht hebben op de beste zorg en een veilige omgeving. EFA komt voor hen op en is actief betrokken bij de besluiten die van invloed zijn op hun gezondheid. Ga voor meer informatie naar: http://www.efanet.org.

Uitbreiding online offertemodule

2016-06-01

Naast het opstellen van gepersonaliseerde offertes aan uw klanten, kan u vanaf nu ook online offertes van SIG Air Handling bekomen in de offertemodule. Heeft u dringend een offerte nodig voor enkele artikels? Stel dan nu zelf uw offerte op en zie onmiddellijk de kostprijs van deze artikels.


Het opstellen van een online offerte van SIG heeft dezelfde look en feel als het opstellen van een order in onze e-shop. U kan artikels aan uw offerte toevoegen door te zoeken in uw favorieten of in SIG favorieten, te browsen in de catalogus of door snel selecteren. Na het bewaren van de offerte wordt deze aan het overzicht 'lopende offertes' toegevoegd. Keurt uw verantwoordelijke de offerte goed, dan kan u deze met één klik omzetten in een e-shoporder, waarop u bovendien 2% korting op de nettoprijs ontvangt.


Het onderdeel 'mijn offertes' is op onze website pas zichtbaar nadat u heeft ingelogd.

Persbericht: SIG Air Handling groeit!

2016-05-30
In Oostende opende SIG Air Handling dit jaar haar 10de distributiepunt in België. Een mooie verwezenlijking want daarmee heeft het bedrijf nu 100 distributiesites in heel Europa op de teller.
SIG Air Handling biedt expertise op vlak van het verbeteren van de luchtkwaliteit in binnenruimtes, zowel thuis als op het werk. Een gezonde luchtkwaliteit in een binnenomgeving is heel belangrijk voor het comfort, de veiligheid en de gezondheid van mensen.

Daarom biedt SIG Air Handling oplossingen op maat om de kwaliteit van het binnenklimaat gezond te houden. Zo werkt zij totaaloplossingen uit voor HVAC-projecten van professionele installateurs en studiebureaus, door te voorzien in een volledig gamma roosters, ventilatoren, airconditioning, brandkleppen en luchtgroepen. Dankzij de expertise in de diverse marktsegmenten biedt SIG Air Handling toepassingen voor verschillende soorten binnenruimtes, gaande van kantoren en magazijnen tot winkels, ziekenhuizen en scholen. Verder wil SIG Air Handling haar klanten nog beter ondersteunen door het product- en systeemaanbod te verbreden, inclusief parkeergarage- en tunnelventilatie.

Een unieke en snelle distributie
Om haar professionele installateurs optimaal te ondersteunen, heeft SIG Air Handling reeds heel wat distributiepunten geopend. In België mag Oostende het 10de distributiepunt voor haar rekening nemen. Ook op Europees vlak heeft SIG Air Handling een sterk netwerk uitgebouwd, waardoor zij intussen de kaap van 100 distributiecentra heeft bereikt. Deze distributiepunten bevestigen de bekommernis van SIG Air Handling omtrent het verbeteren van de luchtkwaliteit in binnenruimtes. Dankzij de aanwezigheid van SIG Air Handling op de lokale markt, krijgen installateurs snelle toegang tot de juiste producten én tot een up-to-date productkennis. Flexibiliteit en technische ondersteuning zijn eveneens sterke troeven. Klanten vinden bij SIG Air Handling one-stop-shopping ook eenvoudige en altijd toegankelijke e-commerce oplossingen.

Via haar distributiepunten stelt SIG Air Handling meer dan 4000 producten onmiddellijk ter beschikking aan de installateurs, bijvoorbeeld wanneer zij dringend nood hebben aan hulpstukken. Overigens telt het gamma meer dan 15.000 artikelen en kunnen bestellingen gegarandeerd binnen de 24 uur op de bouwplaats worden geleverd.

Groeiende Europese expansie en schaalvergroting
SIG plc wil de Air Handling activiteiten in Europa gevoelig uitbreiden. Met de naamswijziging vorig jaar van Air Trade Centre Belgium naar SIG Air Handling en de recente overnames verstevigt SIG plc zijn positie op de internationale markt. Zo werden na de overname van de HC groep in september 2015 met vestigingen in Nederland en GrootBrittannië recent ook Profant in Oostenrijk (http://www.profant.at) en Interland Techniek in Nederland (http://www.interlandtechniek.nl) overgenomen.

Gewijzigde verpakkingshoeveelheden OBMC & OBDC

2016-05-26

De verpakkingshoeveelheden van de ophangbeugels OBMC (met rubber) & OBDC (zonder rubber) zijn gewijzigd. Vanaf nu zullen er minder beugels per doos verpakt worden, maar beide onderdelen (boven en onder) zijn wel reeds aan één zijde vastgeschroefd. Dit levert tijdswinst op en verhoogt het gebruiksgemak.

SIG Air Handling levert onderdelen ventilatiesysteem voor Maggie-tent

2016-04-14

Het Leuvense ingenieur- en architectenbureau DMOA Architecten ontwikkelde – in samenwerking met onderzoekscentra en universiteiten - een nieuw type tent voor vluchtelingenkampen. De hoogtechnologische constructie, die de naam 'Maggie' kreeg, kan dienst doen als slaapplaats, leslokaal of opslagruimte voor levensmiddelen en medicijnen.


SIG Air Handling droeg haar steentje bij aan dit project door het aanleveren van onderdelen voor het ventilatiesysteem (buizen, roosters, terugslagkleppen,..) van deze duurzame en gebruiksvriendelijke tent.


De eerste Maggie-tent staat momenteel aan het observatie- en oriëntatiecentrum in Steenokkerzeel en dient voor het opvangen van minderjarige asielzoekers die zonder begeleiding naar Europa zijn gekomen.

Weigering REG‐premie voor een warmtepomp in een bestaande woning

Als gevolg van de recente weigeringen voor REG-premies voor warmtepompen door Eandis hebben de UBF-ACA en hun leden die lucht/lucht warmtepompen verdelen besloten een gezamenlijk standpunt kenbaar te maken.

Deze verklaring kan u raadplegen op de website van de UBF-ACA (www.ubf-aca.be) of kan u hier terugvinden.

Officiële opening SIG Air Handling Oostende

2016-02-09
Met enige trots kondigen wij u de officiële opening van ons nieuwe filiaal te Oostende aan, die zal plaatsvinden op maandag 22 februari 2016! Dit nieuwe regionale filiaal is reeds het 10de filiaal van SIG Air Handling in België en het 7de in Vlaanderen. Het adres van het nieuwe filiaal is Oudenburgsesteenweg 31 G9/G11 (8400 Oostende).

Christof Constant wordt Branch Manager van het filiaal in Oostende. Anthony Govaert zal hem bijstaan om alles in goede banen te leiden. Andy Couwelier zal de functie van Christof als Branch Manager te Roeselare overnemen.

Wij hopen u snel te mogen ontvangen in ons nieuwe filiaal. En op maandag 22 februari 2016 bent u van harte welkom voor een feestelijk ontbijt!

Contactgegevens
Telefoonnummer: 059/23 67 02
Fax: 059/23 31 49

Komende vanaf de E40
Neem afrit 5b Oudenburg. Volg de Oudenburgsesteenweg (N358). Sla linksaf naar de Biekorfstraat. Rijd door tot u gebouw G tegenkomt. SIG Air Handling bevindt zich in units 9/11 van dit gebouw.

Nachtkluizen in Aartselaar en Grobbendonk zijn operationeel

2016-01-15
Na Roeselare is het nu ook in Aartselaar en Grobbendonk mogelijk om goederen af te halen buiten de werkuren. Zodoende kan u voor of na de file de door u bestelde goederen afhalen. Hiervoor krijgt u bij bevestiging van uw order een persoonlijke toegangscode voor de nachtkluis. Voor meer informatie over het gebruik van de nachtkluizen, gelieve uw regionale branch manager te contacteren.

Overname Profant Lufttechnik HandelsgmbH

2016-01-14
SIG Air Handling kondigt aan Profant Lufttechnik HandelsgmbH in Oostenrijk te hebben overgenomen. Profant Lufttechnik is distributeur en fabrikant van hoogwaardige lucht­behandelings­systemen en marktleider in Oostenrijk voor parkeergarageventilatie en rookgasventilatoren.

Profant heeft een one-stop-shop aanbod voor de installateur: overleg, ontwerp, assemblage, testen en after-sales service. Het bedrijf is gevestigd in Graz, en heeft onlangs een kantoor geopend in Wenen.

Deze acquisitie biedt de eerste toegang tot de markt in een Duitstalig land en is in lijn met onze strategie om te stijgen in de waardeketen. Bovendien is het bedrijfsprofiel complementair aan onze recente overname van HC Groep, en ook met de parkeergarageventilatie van Air Trade Centre Turkije.

Profant zal worden geïntegreerd in het bestaande SIG Air Handling Projects/Solutions segment. De huidige Managing Director, René Profant, blijft ook na de overname aan het hoofd van de firma.

NeoRé - energiezuinige lucht/water warmtepompen

2015-11-24
Met enige trots stellen wij onze nieuwe lucht/water warmtepompen (type NeoRé) aan u voor.

De NeoRé-Fujitsu is een lucht/water DC-inverter gestuurde warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gebruikt als verwarmingsbron in woningen, kantoren,.... Dankzij de innoverende Fujitsu invertertechnologie en de in Scandinavië opgebouwde know-how die de natuurlijke warmte opneemt uit de buitenlucht voor de verwarming van de ruimten en het sanitair warm water, kan het energieverbruik tot meer dan 50% worden gereduceerd.

Fujitsu is de enige fabrikant die een watertemperatuur van +60°C garandeert bij een buitentemperatuur van -20°C zonder hulp van elektrische weerstanden en dit met slechts 1 compressor (High Power System). Extreme vorst heeft maar een beperkte invloed op de totale efficiëntie over een geheel stookseizoen. Omdat deze Air2Water warmtepompen op elektriciteit werken en niet op fossiele brandstoffen, wordt het milieu eveneens gespaard.

De toestellen zijn EN14511 gecertifieerd en bezitten allen het EcoDesign label, ze voldoen perfect aan de huidige marktvoorwaarden.

Ontdek ze hier!

Prijslijst 2015/2016 geldig vanaf 1 november

2015-10-29

Vanaf 1 november 2015 treedt onze technische prijslijst 2015/2016 in voege. De meeste prijslijsten zijn ondertussen verdeeld door onze vertegenwoordigers of via de post. Heeft u nog geen prijslijst ontvangen? Neem dat gerust contact op met de vertegenwoordiger in uw regio of vraag ernaar in een van onze filialen.


Ook onze nieuwe verkoopsvoorwaarden, die u achteraan in de prijslijst kan terugvinden zijn geldig vanaf 1 november 2015.


Deze prijslijst is ook verkrijgbaar in PDF-versie voor tablet en/of PC. Hierin is een nog uitgebreider gamma aan producten terug te vinden. Dankzij de handige index met doorklikmogelijkheid vindt u elk product in max. 3 klikken. U kunt deze prijslijst in PDF hier downloaden. U dient hiervoor wel in te loggen op onze website.

SIG versterkt positie met overname Interland Techniek

2015-10-28
Na de overname van HC Groep kondigt onze holding, SIG plc, deze maand een nieuwe overname aan. Interland Techniek is een leverancier, distributeur en fabrikant van een reeks luchtbehandelingsproducten. Het bedrijf is gelegen te Dordrecht (NL) en heeft een jaaromzet van € 5 miljoen. Met deze overname kan SIG opnieuw haar productgamma uitbreiden. Managing Director Ronald Kniep zal het bedrijf doorheen de overname loodsen. Wij heten hen alvast van harte welkom in onze steeds groter wordende groep!

Schrijf je nu in voor onze BIM-roadshows

2015-10-27

In samenwerking met Stabiplan organiseert SIG Air Handling een reeks roadshows doorheen Vlaanderen en Wallonië. Het startschot van deze reeks werd reeds gegeven op de vakbeurs Climatechno. Onderwerp van deze sessies zijn de innovatieve HVAC-oplossingen van SIG Air Handling, die vanuit de Stabicad BIM-software onmiddellijk in uw ontwerp geplaatst kunnen worden.


Tijdens deze roadshow worden de belangrijkste ontwikkelingen in onze sector besproken, alsook wordt er een live demonstratie gegeven waarbij onze producten geïmplementeerd worden in een plan, opgesteld met de software van Stabiplan.


De roadshows te Anderlecht, Zaventem en Aartselaar zullen doorgaan in het Nederlands. In Luik en Gosselies worden de sessies in het Frans gegeven. De roadshows vinden steeds plaats in de opleidingsruimten van onze filialen. Het programma verloopt als volgt:

 • 16u00 - Ontvangst (met hapje en drankje)
 • 16u30 - Start
 • 18u30 - Netwerketentje


Data:

 • 5/11/2015 - SIG Air Handling Anderlecht
 • 24/11/2015 - SIG Air Handling Zaventem

 • 15/12/2015 - SIG Air Handling Antwerpen
 • 26/01/2016 - SIG Air Handling Luik - geannuleerd
 • 16/02/2016 - SIG Air Handling Charleroi


Schrijf je nu in: http://go.stabiplan.com/RoadshowsATC

Het aantal inschrijvingen is beperkt. Snel zijn is de boodschap!

Vormstukken zonder rubber vanaf heden volledig uit gamma

2015-10-15

Luchttechnische installaties moeten steeds luchtdichter opgebouwd worden. Hierdoor zullen wij geen vormstukken zonder rubber meer in voorraad houden. In onze regionale afhaalfilialen werd deze omschakeling reeds vorig jaar met succes gemaakt en vanaf vandaag geldt dit dus ook voor het hoofdfiliaal te Zaventem.

Startschot roadshows op Climatechno

2015-10-09

In samenwerking met Stabiplan zal SIG Air Handling een reeks roadshows organiseren. Onderwerp van deze roadshows zijn de innovatieve HVAC-oplossingen van SIG Air Handling, die vanuit de Stabicad BIM-software onmiddellijk in uw ontwerp geplaatst kunnen worden. We geven live demonstraties en bespreken samen met u de belangrijkste ontwikkelingen in onze sector.


Het startschot van deze reeks roadshows zal gegeven worden op de vakbeurs Climatechno, die op 14 & 15 oktober plaatsvindt in de Brabanthal te Leuven. Onze roadshow is gepland tijdens de nocturne op woensdag 14 oktober 2015 van 16u tot 18u. Inschrijven voor deze eerste roadshow kan hier.


De data en locaties van de volgende roadshows kan u hier ontdekken.

SIG neemt HC Groep over

2015-09-29
SIG plc, Europees leider op vlak van gespecialiseerde oplossingen voor de bouwindustrie, kondigt de overname van HC Groep bv aan. HC Groep, met vestigingen in Nederland en Groot-Brittannië, is gespecialiseerd in luchtbehandelings-, ventilatie- en regelsystemen met een omzet van €45m.

De overname van de HC Groep ondersteunt SIG’s strategie om de Air Handling activiteiten in Europa beduidend uit te breiden en zal de klantenpropositie van SIG verbeteren door een breder aanbod van producten en systeemoplossingen, inclusief klimaatplafonds, parkeergarage- en tunnelventilatie, regeltechniek en nieuwe service-activiteiten.

Deze overname is complementair aan de bestaande Air Handling activiteiten van SIG in Nederland en Groot-Brittannië, inclusief Air Trade Centre en de eerder overgenomen bedrijven Inatherm en SK Sales.

Het management team, bestaande uit Peter Verschoor, Harold De Baar en Jos Van Gelder zal de leiding in het bedrijf voortzetten en met SIG samenwerken naar toekomstige groei en synergie.

Lex Hemels, Managing Director SIG Air Handling:
"We zijn zeer verheugd over de komst van de HC Groep binnen SIG, en we kijken er naar uit om samen met het huidige management team onze business te laten groeien. De overname van HC Groep verbetert ons bestaande positie in Nederland en Groot-Brittannië en biedt tevens kansen in andere landen waar SIG actief is."

Peter Verschoor, CEO van HC Groep:
"Dit is een unieke kans om samen met SIG synergieën tussen de verschillende bedrijfsonderdelen te bewerkstelligen en gezamenlijk nieuwe klimaatoplossingen te ontwikkelen."

Over HC Groep
HC Groep is een samensmelting van 5 individuele bedrijven in Nederland en Groot-Brittannië, elk met zijn eigen specialisatie, inclusief klimaatcontrole, klimaatplafonds, producten en systemen voor luchtbehandeling, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeling en regeltechniek.

Kom ons bezoeken op Climatechno

2015-09-28
Op 14 & 15 oktober 2015 vindt de 8ste editie van Climatechno plaats in de Brabanthal te Leuven (Researchpark Haasrode). Climatechno is dé vakbeurs voor de HVACR-sector, die tweejaarlijks georganiseerd wordt. Op deze beurs vindt u een mooi exposantenaanbod voor zowel installateurs, consultancy en industriële eindklanten. Een stevig randprogramma met diverse interessante lezingen zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van de meest innovatieve technieken op gebied van HVACR. Op woensdag vindt de nocturne plaats. De beurs opent haar deuren telkens om 12u, sluit op woensdag om 21u en op donderdag om 19u. De workshops zijn deze editie verplaatst naar de voormiddag, als de beurs nog gesloten is. Registratie hiervoor kan op www.climatechno.be. Wenst u een toegangsticket tot de vakbeurs, dan kan u dit verkrijgen via de vertegenwoordiger in uw regio of in onze filialen. Wij hopen jullie te mogen ontvangen aan onze stand nr. 029!

Air Trade Centre Belgium wordt vanaf 1 oktober 2015 SIG Air Handling

2015-09-23
Vorig jaar nog vierde Air Trade Centre Belgium zijn 20-jarig bestaan met een groot feest. Jaar na jaar groeide ons bedrijf met hoofdzetel te Zaventem uit tot één van de grootste spelers in de HVAC-branche op de Belgische markt. Ondertussen telt de onderneming 9 filialen in België en meer dan 100 werknemers.

Als Europese groep maakt Air Trade Centre al sinds 2008 deel uit van SIG plc, beursgenoteerd op de London Stock Exchange. Door middel van overnames en autonome groei behoren vele dochterondernemingen van de SIG-groep ondertussen tot de topspelers binnen de Europese HVAC-markt.

Om deze Europese uitstraling en synergie te beklemtonen heeft Air Trade Centre Belgium besloten om vanaf 1 oktober 2015 een naamswijziging door te voeren en verder te gaan onder een gemeenschappelijke Europese firmanaam, namelijk SIG Air Handling.

Uiteraard behouden we het specialisme en de vertrouwde contacten binnen de organisatie. Ook in de toekomst blijft SIG Air Handling samen met u werken aan totaaloplossingen, met niet alleen grote voorraden en vlotte leveringen, maar ook met professioneel advies, productselecties, R&D, ontwerp en dienst na verkoop.

Voor meer uitleg over deze naamswijziging, aarzel niet contact op te nemen met onze medewerkers.

Loting winnaars tevredenheidsenquête 2015

2015-09-21
Afgelopen maanden konden jullie een tevredenheidsenquête invullen op onze website en in onze filialen. Bedankt aan iedereen die deze enquête heeft ingevuld, want dankzij jullie feedback kunnen wij telkens weer verbeteringen aanbrengen aan de werking van ons bedrijf.

Onder de deelnemers werden 2 romantische weekends verloot. Ter gelegenheid van ons jaarlijks personeelsfeest mocht Administration Officer Danka, onder het toeziend oog van Lex Hemels, Group Managing Director van SIG Air Handling, 2 winnaars selecteren. En dat zijn Raf Wolfs van KVT nv en Frédéric Peysson van Greenwall geworden. Wij wensen hen alvast veel plezier!

Air Trade Centre Gent heropent

2015-07-27
De verhuis van het filiaal te Gent van Destelbergen naar het nieuwe adres in Sint-Denijs-Westrem (Poortakkerstraat 9) is met succes verlopen. Deze locatie is vlotter bereikbaar via de E40 (afrit 14), alsook via de R4.

Onze excuses voor het eventuele ongemak tijdens onze sluiting. Maar vanaf vandaag staan Robby en Peter weer 100% klaar om jullie te ontvangen in het nieuwe magazijn. Kom zo snel mogelijk een kijkje nemen op onze nieuwe locatie en ontvang een attentie!

Contactgegevens:
Adres: Poortakkerstraat 9, 9051 Sint-Denijs-Westrem (zie routebeschrijving onderaan)
T +32 (0)9 211 15 84
F +32 (0)9 232 53 81
E-mail: gent@airtradecentre.com

Routebeschrijving:
Neem afrit 14 Sint-Denijs-Westrem vanaf de E40. Ga verder op de Kortrijksesteenweg (N43). Sla rechtsaf naar de Bijenstraat. Rijd onder de brug door. Air Trade Centre ligt 100 m verder aan de linkerzijde.

Air Trade Centre Gent verhuist

Binnenkort verhuist ons filiaal te Gent van Destelbergen naar Sint-Denijs-Westrem (adres: Poortakkerstraat 9). Deze nieuwe locatie is vlot bereikbaar via de E40, afrit 14 Sint-Denijs-Westrem (Expo), alsook via de R4. Hierdoor zal de vestiging tijdelijk gesloten zijn van 13 tot en met 24 juli 2015. De heropening zal plaatsvinden op 27 juli 2015.

Air Trade Centre Belgium wint Improved Business Performance award

2015-04-27

Elk jaar worden tijdens de SIG Senior Leadership Conference een aantal prijzen uitgereikt om buitengewone prestaties en bijdragen aan de groei van het internationale Air Trade Centre-netwerk in de kijker te zetten. In lijn met de visie en strategie van onze holding SIG, ‘Stronger Together’, wordt gekeken welke teams en personen het afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt door innovatie, samenwerking, en uiteindelijke algemene resultaten.

De stijgende en zeer goede resultaten van Air Trade Centre Belgium in 2014 (en dit is al enkele jaren de trend!) zijn niet onopgemerkt gebleven. Als beloning voor deze prestaties mocht onze Managing Director Jan Dhaenens in naam van het Air Trade Centre Belgium team op vrijdag 24 april 2015 de award voor Improved Business Performance in ontvangst nemen.

Naast alle medewerkers van Air Trade Centre Belgium willen wij ook graag onze klanten bedanken voor het vertrouwen in onze organisatie!

Nieuw filiaal te Anderlecht

2015-02-04

In maart 2015 opent Air Trade Centre Belgium haar negende vestiging op het industrieterrein Riverside Business Park aan de industrielaan te Anderlecht. Het pand ligt op een steenworp van afrit 17 en is dus makkelijker bereikbaar voor onze klanten uit Waals-Brabant en Zuid-Brussel. Het principe van de vestiging in Anderlecht is dezelfde als van de zeven andere regionale afhaalfilialen die verspreid zijn over België: installateurs kunnen er terecht voor dagelijks te gebruiken producten (bv. ventilatoren, luchtkanalen, flexibels,…). Met deze vestiging wil Air Trade Centre Belgium een nog betere service bieden aan de klant en haar ambitie om op maximaal 30 minuten rijden van iedere werf in België te zijn, komt op deze manier weer een stapje dichterbij. Geoffrey Delbeck wordt aangesteld als filiaalverantwoordelijke omwille van zijn jarenlange ervaring in de hoofdzetel te Zaventem.

Wij hopen jullie binnenkort te mogen ontvangen in ons nieuw filiaal.

Nieuw in het gamma: DUCO

Vanaf januari 2015 zal Air Trade Centre Duco verdelen.

Duco is een Belgische fabrikant van ventilatiesystemen type C.

Uniek aan Duco is dat ze ook de luchttoevoer via de raamroosters vraag gestuurd kunnen aanleveren.

Dit maakt de systemen niet alleen enorm energiezuinig, maar wordt er ook echt naar de ventilatienoden van de bewoners gekeken.

Door dit unieke systeem kunnen er tot 26 E-peilpunten verdiend worden!


Klik hier om het volledige gamma te bekijken.

Nieuwigheden e-shop

Vanaf heden kan u zelf bepalen welke afhaalfilialen en voorraad getoond worden in de webshop. Zaventem wordt altijd getoond. De overige filialen kunnen dus naar keuze ingevuld worden (bijvoorbeeld Antwerpen en Grobbendonk voor een inwoner uit de Kempen). Het volstaat om te klikken op de knop ‘toon afhaalmagazijn’ nadat u bent ingelogd om de gewenste filialen te selecteren.

Errata 2014/2015

Onlangs hadden wij het genoegen u onze nieuwe Prijslijst 2014/2015 voor te stellen, geldig vanaf 1 november 2014. Desondanks de grote inspanningen van het volledige Air Trade Centre-team, zijn we tot de conclusie gekomen dat er enkele correcties doorgevoerd dienen te worden.

Hieronder een opsomming van de correcties:


 • MPRE 600 – 2PCS = €48,24
 • MPRE 1000 = €41,34
 • GS2 GIANT SYSTEM (combinatiemogelijkheden)

Nieuwigheden en wijzigingen prijslijst 2014/2015

Download hier een overzicht met de nieuwigheden en wijzigingen prijslijst 2014/2015Air Trade Centre Feest!

Op 4 juli 2014 was het feest te Grobbendonk! En dit om twee redenen: Air Trade Centre Belgium heeft er zijn 8ste afhaalfiliaal geopend (Toekomstlaan 51, Unit 6), én bovendien bestaat de firma 20 jaar.

Nieuwe e-shop-update

Snelheid en gebruiksgemak van onze website is van groot belang voor u en voor ons.

Om deze te optimaliseren werd volgende wijziging doorgevoerd.

Bij de selectie van een product binnen de e-shop kunt u nu kiezen van welke filialen de voorraad getoond dient te worden.

Bestelt u bv. veel via ons magazijn te Genk, dan kunt u hier ‘stock Genk’ selecteren.

Dit maakt dat u dan enkel de voorraad te zien krijgt van de hoofdzetel te Zaventem en deze van Genk.

Vermits de voorraad telkens weer ‘live’ wordt geconsulteerd zal dit voor u veel sneller zichtbaar zijn.

Ook hebt u de keuze om de netto prijs al dan niet te tonen via een vinkje. Het uitvinken van deze optie maakt ook weer dat de door u geselecteerde producten sneller zichtbaar zijn.

De door u gekozen voorkeur wordt automatisch opgeslagen en is ook steeds weer opnieuw instelbaar naar uw behoeften.

Onze ventilatie-opleidingen waren een groot succes

Onze ventilatie-opleidingen waren een groot succes.

Elke avond zijn er tussen de 20 en 45 klanten komen opdagen.

De massale inschrijvingen toonden aan dat de nood aan kennis over wetgeving, dimensioneringen, ons productgamma, en de implementatie in het EPB-gebeuren groot was.

De kennis van de klanten werd uitgebreid aan de hand van een eigen opleiding over de wetgeving en galva kokers. Maar er werden ook voorstellingen gegeven door Ventiline over ventichape, Brink over de renovent en Luc Dedeyne over het EPB verhaal. Dit alles maakte het een zeer complete opleiding die zowel handelde over de wetgeving alsook over techniek.

 

Wij danken iedereen dat is komen opdagen of heeft meegeholpen aan deze opleidingen.

Opening van het nieuwe filiaal Air Trade Centre Kempen

Op maandag 07 april 2014 opende een gloednieuw Air Trade Centre Filiaal de deuren aan de Toekomstlaan in Grobbendonk. Het filiaal Air Trade Centre Kempen is het 8ste van Air Trade Centre en heeft een oppervlakte van zo’n 800 m².

 

Johan Vermeulen, Commercial Director: “Veel klanten uit deze streek kopen reeds bij Air Trade Centre. Tot nog toe trokken ze daarvoor naar een verder gelegen filiaal of lieten ze de goederen leveren. Op hun vraag gingen we op zoek naar een geschikte locatie voor een filiaal dichterbij.”

Verloting iPhone

Eind vorig jaar konden jullie een tevredenheids-enquête invullen op onze website.
Onder de deelnemers werd een iPhone verloot. Dit gebeurde door een onschuldige hand (Harinck Gino van Bossuyt Winkelinrichting kreeg de eer toebedeeld tijdens een Fujitsu-opleiding).

 

Anne-Mie Maet van Daeninck & Deweerdt bvba is de gelukkige winnaar.

Upgrade EN-certificeringen voor Hidria luchtbehandelingskasten

Wij zijn verheugd u te mogen melden dat de EN-certificieringen van de Hidria luchtbehandelingskasten opgewaardeerd zijn.

Classificaties volgens EN1886 en EN13053
Stabiliteitklasse: D1
Dichtheidsklasse: L1
Isolatieklasse: T2
Koudebrugfactor: TB2
Lekpercentage filter: F9

Climatechno 2013

Climatechno, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de HVACR zit er weer op. Onze Air Trade Centre stand had vooral aandacht voor het nieuwe "Healthy School Concept" in combinatie met de ECOKAT EC LOBBY, en de Fujitsu WIFI-controller. Wij danken alle bezoekers voor de talrijke opkomst!

Wijziging rubrieken

Beste Klant,

 

Aandachtige webshopgebruikers zullen misschien al opgemerkt hebben dat er een wijziging zichtbaar is in de structuur van de gehanteerde rubrieken.

De H-rubriek, waarin de gereedschappen terug te vinden was, zowel in de prijslijst als op de website, is namelijk niet meer terug te vinden. Geen nood, deze producten kan u nu terug vinden in de D-en-J05-rubriek bij de materialen waar deze gereedschappen het meest voor gebruikt worden.

 

Wij hopen dat u met deze aangepaste structuur nog gemakkelijker uw gewenste product zal terugvinden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Air Trade Centre Team

iPad-wedstrijd tevredenheidsenquete afgesloten

Gedurende verschillende maanden konden jullie via onze website deelnemen aan onze klantentevredenheids enquête. Hier werd een actie aan gekoppeld met als een inzet een nieuwe iPad die we onder de deelnemers hebben verloot. Tot grote tevredenheid van ons personeel en onze directie, heeft u ons een score van meer dan 80% gegeven.

Het ideale moment voor de verloting voor ons, was tijdens de personeelsbarbecue op vrijdag 20 september.
Onze onschuldige hand van dienst was Marina Holbrecht, reeds 25 jaar verantwoordelijk voor de orderverwerking, en deze heeft de Heer Lambert Alain tot winnaar getrokken.
Van harte proficiat! 


Uw mening over ons bedrijf en onze dienstverlening blijft heel belangrijk voor ons. U kunt steeds een evaluatieformulier invullen via onderstaande link.

http://poll.airtradecentre.com/index.php/746375/lang-nl

Wij danken alle deelnemers aan de barbecue te Roeselare

Lekker eten, een toffe coverband, goed weer, én een talrijke opkomst waren de ingrediënten om een geslaagde barbecue te organiseren in het nieuwe filiaal te Roeselare.

Wij danken alle aanwezigen die van de barbecue te Roeselare een zeer geslaagde avond hebben gemaakt!

Uitnodiging openingsfeest Air Trade Centre Roeselare 12 juli 2013

Zoals u misschien reeds heeft vernomen, openden wij op dinsdag 21 mei 2013, Air Trade Centre West-Vlaanderen. Om dit heuglijk moment samen met u te kunnen vieren, organiseren wij een spetterende openingsparty op 12 juli in en rond de gebouwen van Air Trade Centre Roeselare.

Selectieprogramma koel- en verwarmingsbatterijen CWA & CWK

Het nieuwe snelselectieprogramma staat online.
U kan dit openen door te klikken op "Selectie tools" bovenaan de website (links naast de knop om uw land te selecteren), door naar het download-menu te gaan, of u kan op deze link klikken om het programma te testen.

Mobiele versie van onze website

Smartphones en tablets spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Het is echter vaak onbegonnen werk om een website op je smartphone te raadplegen. Daarom hebben we onze website aangepast naar een mobiele versie.
Dankzij deze mobiele website, kan je op elk tijdstip en op elke locatie onze website raadplegen of je inloggen op onze e-shop. Het volstaat om via je draagbaar toestel naar onze website te surfen.

Indien u de mobiele website wenst te gebruiken op een computer of tablet, kan u volgende url gebruiken: https://www.airtradecentre.com/am/

Het alom gekende Air Trade Centre schuiflatje bestaat nu ook in een digitale versie

Het alom gekende Air Trade Centre schuiflatje bestaat nu ook in een digitale versie. Met deze tool kan je snel de juiste debieten berekenen.

Klik hier om de digitale schuiflat uit te testen.

Air Trade Centre op Batibouw

Voor de 4de keer op rij is Air Trade Centre aanwezig op Batibouw.

De internationale beurs voor de bouw, renovatie en inrichting in Brussels Expo.

U kan er ons nog bezoeken tot en met 03 maart en profiteren van onze Batibouw-actie.

U vindt ons in Hal 12, stand 409.

Nieuw afhaalfiliaal te Gosselies

Geachte,

Het is met groot genoegen dat wij u kunnen meedelen dat Air Trade Centre Belgium op 5 november een zesde afhaalfiliaal opent en dit in de regio van Charleroi.

Nieuwigheden en wijzigingen prijslijst 2012/2013

Download hier een overzicht met de nieuwigheden en wijzigingen prijslijst 2012/2013

Nieuwe openingsuren Zaventem en Aartselaar

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn zullen de openingsuren vanaf 14/05/2012 vervroegen voor onze filialen te Zaventem en Aartselaar: Van 7u tot 12u30 en 13u tot 17u.

Alle andere filialen blijven open van 7u30 tot 12u30 en van 13u tot 17u.

 

Enkel stoombevochtigers toegestaan in openbare gebouwen

Om legionella besmetting in openbare gebouwen tegen te gaan heeft de Vlaamse overheid een legionellabesluit ingevoerd. Hierin wordt beschreven dat voor openbare gebouwen waar een luchtbehandelingsysteem aanwezig is met bevochtiging, dit enkel met stoombevochtigers mag uitgerust zijn, omdat hier de kans voor legionella besmetting tot 0 is herleid. Dit komt omdat de vochtigheid in de lucht wordt ingebracht door middel van steriele stoom. Air Trade Centre is al ruim 15 jaar verdeler van stoombevochtigers van de nummer 1 in de elektrode stoombevochtiger, Nordmann Engineering.

 

Klik hier voor meer informatie

Bekijk het besluit hier

 

Winnaar iPad-wedstrijd Batibouw

De winnaar van onze iPad wedstrijd is gekend, op de laatste dag van Batibouw vond de trekking plaats.

De gelukkige is het bedrijf "Van Cleven".

Air Trade Centre op Batibouw

Van 1 tot 11 maart is Air Trade Centre, ondertussen voor de 3de keer, van de partij op Batibouw.

De internationale beurs voor de bouw, de renovatie en inrichting in Brussels Expo.

Aarzel niet om onze stand een bezoekje te brengen, u vindt ons in Hal 12, stand 406.

Bezoek onze stand op batibouw en maak kans op een iPad!

Van 1 tot 11 maart is Air Trade Centre, ondertussen voor de 3de keer, van de partij op Batibouw.

Tijdens deze beurs zullen wij o.a. 3 productgroepen exposeren:

 • De lucht/lucht warmtepompen van het merk Fujitsu met als eye catcher het nieuwe design wandmodel
 • De lucht/water warmtepompen Versati van het merk Gree
 • Onze nieuwe warmtepompboiler type AX-7
 • De Renovent Excellent ventilatieunit type D met het Ventichape gamma
 • De nieuwe Renovent Sky platte WTW unit van 300m³/h welke vanaf juli beschikbaar zal zijn.

 

Elke professionele bezoeker aan onze stand maakt kans op een iPad mits het invullen van een deelname formulier.
De trekking zal plaatsvinden op zondag 11 maart om 18 uur.

U vindt ons in Hal 12 op stand 406.

Wij hopen u te mogen ontvangen voor een drankje in onze lounge op het 1e verdiep.

Basisopleiding woningventilatie

Reeds sinds 1 januari 2006 is het verplicht om in nieuwbouwwoningen te voldoen aan de EPB eisen.

We worden er allemaal dagelijks mee geconfronteerd, ook u krijgt er hoogst waarschijnlijk meer en meer vraag naar.

Wij hebben gemerkt dat heel wat installateurs en architecten nog met onbeantwoorde vragen zitten. Hierdoor vonden we het opportuun om eens terug te gaan naar de basis en een opleiding te geven rond woningventilatie.

Door middel van een duidelijke presentatie met voorbeelden, legden we uit hoe jullie gemakkelijk

zelf de nodige ventilatie kunnen berekenen en hoe deze in een woning te verwerken.

Graag willen we alle aanwezigen bedanken voor hun opkomst!

Air Trade Centre op Energie+

Met Energie+ achter de rug zijn alle geplande beurzen van 2011 de revue gepasseerd. ENERGIE + 2011 stelde een uitgebreid en innovatief gamma voor, relevant aan de markt. Vele exposanten (instellingen, verenigingen en adviseurs) waren aanwezig om de bezoeker te ontmoeten en hen te informeren over de premies en fiscale voordelen, maar ook om te helpen bij het maken van de beste keuze in elk apart geval. Er was advies en ondersteuning voor zowel de particulier als de professional. 

Wij wensen u een gelukkig eindejaar en hopen u volgend jaar weer te mogen ontmoeten op tal van beurzen.

iF Design Award Fujitsu LTCA/LUCA

Het blijft maar prijzen regenen voor de Fujitsu LTCA en de Fujitsu LUCA. De iF Product Design Award werd geïntroduceerd in 1954 en wordt jaarlijks toegekend door de iF International Forum Design. Elk jaar trekt iF meer dan 2.000 product-inzendingen uit ongeveer 37 landen aan, die worden beoordeeld door gerenommeerde deskundigen. De beste krijgen een iF-zegel voor de uitstekende kwaliteit van het ontwerp. Het beste van het beste wordt beloond met een iF gold award, bekend als de "Design Oscar". De iF product design award is vandaag de dag een van de belangrijkste awards voor innovatieve product design. De iF label evolueerde tot een reclame-en communicatie-instrument dat wordt erkend over de hele wereld.

Good Design Award Fujitsu LTCA/LUCA

Twee van onze producten, de Fujitsu LTCA en de Fujitsu LUCA werden bekroond met de "Good Design Award". 'S werelds meest prestigeuze onderscheiding voor nieuw product design.

Air Trade Centre op Climatechno

Midden oktober vond Climatechno plaats in de Brabanthallen te Leuven. Climatechno is de nieuwe naam van de vakbeurs "Cool & Comfort Happening" en heeft als focus Refrigeration - Ventilation - Heatpumps & Thermic Solar. De ideale plaats dus om onze nieuwste producten te komen ontdekken, een glaasje te drinken en een praatje te slaan met onze vertegenwoordigers. Ook op de parking ging de beurs verder, dankzij onze vrachtwagen waar bezoekers onze stoombevochtigers konden ontdekken. We willen graag iedereen bedanken voor de talrijke opkomst die ook van deze beurs een succes heeft gemaakt!

Errata Prijslijst 2011/2012

Onlangs hadden wij het genoegen u onze nieuwe Prijslijst 2011/2012 voor te stellen, geldig vanaf 1 oktober 2011. Desondanks de grote inspanningen van het volledige Air Trade Centre-team, zijn we tot de conclusie gekomen dat er enkele correcties, zowel in de positieve, als in de negatieve zin, doorgevoerd dienen te worden.

 

Hieronder een opsomming van de correcties:

Air Trade centre op Easy Fairs

Dit jaar was Air Trade Centre voor de eerste maal aanwezig op Easy Fairs te Brussels Expo, en we kunnen spreken van een succes.

Vaarwel László Csizmadia

De directiemeeting in Amsterdam was dé gelegenheid om vaarwel te zeggen aan László, wie gedurende 5 jaar de Managing director van Air Trade Centre Hongarije was. Door de moeilijke geschiedenis van Air Trade Centre in Hongarije, en de start van de wereldwijde financiële crisis in 2008, waren deze 5 jaar zeker niet de gemakkelijkste uit László's carrière. Desondanks heeft hij veel genoten van zijn tijd bij Air Trade Centre. László heeft een stevige basis gelegd die Tibor zal optillen tot een hoger niveau. We hopen dat László zal kunnen genieten van een lang en gelukkig pensioen. We wensen hem en zijn familie het allerbeste!

Barbecue te Air Trade Centre Destelbergen

Op datum van 01 juni 2011 heeft Air Trade Centre Belgium een barbecue georganiseerd voor zijn klanten in zijn filiaal te Destelbergen. Dit event was een groot succes en kon op veel bijval rekenen van de genodigden. Met 140 genodigden was de opkomst dan ook massaal. De wedstrijd waarbij er een I-phone werd verloot werd gewonnen door de firma Todi BVBA. Verder was er randanimatie zoals een springkasteel om de kinderen te plezieren.

Renovent HR Large gecertificeerd met het Passiefhuis certificaat

Wij zijn er trots op u te kunnen melden dat het Passiefhuis Instituut (Darmstadt, Duitsland) één van onze toestellen, de Renovent HR Large, certificeert met het Passiefhuis Certificaat. Dit toestel is getest volgens uniforme criteria en draagt bij aan de goede, energiezuinige werking van een passiefhuis. De Renovent HR Large kan zelfstandig voorzien in woonhuisventilatie met warmteterugwinning en is ook een onderdeel van het Passiefhuistoestel.

Over het Passiefhuis Instituut
Het Passiefhuis Instituut (PHI) is een onafhankelijk onderzoeksinstituut onder de wetenschappelijke leiding van prof. dr. Wolfgang Feist. Het PHI houdt zich bezig met onderzoek, ontwikkeling en verspreiding van kennis over onder andere de Passiefhuis-standaard, componenten die geschikt zijn voor het bouwen van een passiefhuis en de certificering voor de passiefhuisgebouwen.

De Passiefhuis-standaard staat voor gezond en comfortabel wonen, gecombineerd met een indrukwekkend energierendement. Ongeacht het regionale klimaat. In de afgelopen jaren heeft de Passiefhuis-standaard in een razend tempo aan populariteit gewonnen. Alleen in Duitsland zijn al meer dan 16.000 passiefhuizen gebouwd.  Van deze passiefhuizen is 10% gecertificeerd volgens de strikte criteria van het Passiefhuis Instituut. Dit aantal blijft stijgen.

Certificering
De certificering vond plaats op dinsdag 15 maart 2011 om 11.00 op de ISH beurs in Frankfurt.

 

Klik hier voor het certificaat.

Opening nieuw filiaal in Gent

Vanaf heden is ons nieuwe filiaal in Oost-Vlaanderen open. U vindt ons aan de Stapsteenweg 1 B te 9070 Destelbergen, in de onmiddellijke nabijheid van Gent. De vestiging ligt vlak aan de autosnelweg E17 en is dus gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen. Onze medewerkers Koen en Robby staan volledig tot uw dienst om aan al uw vragen en verwachtingen tegemoet te komen. Het filiaal is geopend van maandag tot vrijdag van 07h30 tot 12h30 en van 13h00 tot 17h00. Kom dus gerust een kijkje nemen en maak kennis met onze nieuwe collega's ter plaatse.

 

Tel +32 (0)9 211 15 84

Fax +32 (0)9 232 53 81

gent@airtradecentre.com

 

Klik hier voor een wegbeschrijving

HELPCopyrightVerkoopsvoorwaardenEthisch beleidCookiebeleidfujitsu-airco.be

Informatie aanvragen. Even geduld a.u.b...